Syrah druen
Har du aldrig smagt en vin på Syrah druen, er du gået glip af en vinoplevelse ud over det sædvanlige. Næsten uanset prisklasse er en Syrah med til at bringe det bedste frem i andre druer, hvorfor det er en af de mest fantastiske blandingsdruer i hele verden.
Den er også velbevandret på tværs af kontinenterne og er vældig populær i et hav af lande. Den har sine største rødder i det franske, men er også ganske glimrende repræsenteret i Australien og Spanien.
Alt afhængigt af, hvor man får en Syrah-vin, vil den smage meget forskelligt. Druen er meget følsom over for vind og vejr, hvorfor klimaet i det pågældende land spiller en væsentlig rolle i dens tilblivelse.
Syrah-vine kan være tynde og feminine. De kan også være tykke og monstrøse i sit udtryk. Faktisk kan den have en lækker sødme, hvis den kommer fra Australien, som har bevist sig værdig til at opfostre nogle helt fænomenale Syrah-vine. Det er en unik vin, der aldrig er til at blive klog på, men ganske god det er den helt bestemt. Den har udprægede noter af især solbær, ribs, brombær, trøffel og peber. Det er derfor en mørk og til tider lidt tung vin, og den går således rigtig godt til et lækkert stykke mørkt kød.
Ingen resultater
Prøv at:
- Skrive færre ord
- Skrive mindre specifikke ord
- Tjekke om din stavning er korrekt
Har du brug for hjælp?
- Ring på 23 93 30 01
- Send en e-mail til info@smageklubben.dk