Pinot Noir druen
Pinot Noir druen gror sig kompleks og sofistikeret – så kompleks at den af mange betragtes som den mest ædle drue overhovedet. Den gror i det område, som oplyste og dannede vineksperter samt entusiaster over hele verden kalder for den hellige gral inden for vin, og den repræsenterer sit terroir bedst muligt. Det vil sige, at den smager af det område, hvorfra den kommer.
En Pinot Noir drue er en sart drue, der har en tynd skal. Ved fremstilling af rødvin til en Bourgogne vin kommer der ikke meget garvesyre, og den får en meget lys rød farve. Ikke desto mindre har Pinot Noir været med til at gøre Bourgogne vin til en af verdens dyreste og mest eftertragtede vine. Flere regioner har forsøgt sig med at kopiere en Pinot Noir uden for Bourgogne, men det er aldrig lykkedes dem at få det til at smage så komplekst, som en rigtig Bourgogne smager.
Det er en frugtig og ”feminin” vin, der har en let sødme med pondus. Noter af jordbær, solbær og skovbær er blandt de smagsnuancer, den byder på. Den giver en fløjls- og silkeagtig følelse på tungen, som er meget karakteristisk for den ægte Pinot Noir fra Bourgogne.
Viser det enkelte resultat